maandag 31 maart 2014

Gastbloggroep van de dag - groep 5De gastbloggroep van vandaag is.... groep 5 van juf Robin.

"Dag 1 – de opening van ons cultuurproject

Al om 8.10 uur vanmorgen verzamelden de eerste kinderen van onze school zich rondom het voorplein. Twee prachtig geschminkte steltlopers (verkleedt als water en vuur) maakten een dans op de trom. Juf Judith bespeelde deze samen met Xanthe, Milan en Sheldon, leerlingen uit groep 4 en groep 8.
Als klap op de vuurpijl kwam er een echte vuurspuwster! Na deze act waaiden alle kinderen naar binnen, waar we door juffen en meesters wapperend (wind) werden onthaald. Ook binnen keken de kinderen hun ogen uit. Vooral de pronkstukken aan de muren waren overweldigend. Twee vaders hebben de afgelopen weken hier thuis aan gewerkt en het resultaat mag er zijn. Wauw!
In de klassen aangekomen heeft iedere groep op eigen wijze een vervolg aan deze opening gegeven. Katrijn, de moeder van Hein en Mees, heeft alle klassen bezocht en middels een presentatie ons een eerste, goede indruk gegeven over ons cultuuronderwerp: de 4 elementen. Met zo’n opening kan dit project niet anders dan slagen. De toon is gezet. We hebben er zin in!"


Morgen is groep 8 aan de beurt!!!