maandag 31 maart 2014

Welkom - Wat was het mooi!“Wat was het mooi” waren de eerste woorden van Reza uit groep Rood na het zien van de vlammende en spectaculaire opening.
De artiesten van Theatergroep "De 4 elementen" waren prachtig aangekleed. Twee steltlopers waren het element VUUR en het element WATER.

Deze steltlopers zwierden en zwaaiden als de WIND over het voorplein. Van de kleintjes van groep geel tot de groten van groep 8 waren alle kinderen zeer onder de indruk.
Het aller-spannendste was misschien toch wel de vuurspuwster. Helemaal niet bang voor het vuur blies ze de mooiste vuurwolken. Ze leek op die manier wel een vuurspuwende draak. Je kon de warmte van de vuurwolk gewoon voelen.
De muzikale begeleiding gebeurde onder het toeziend oog van de dame van de AARDE (juf Judith) en haar assistenten. Ze trommelde er vrolijk op los. Milan uit groep 4 was een van de trommelaars en na afloop zei hij “Ik heb helemaal pijn aan mijn handen”, zo hard had hij getrommeld.
Andere juffen hadden een regenbuis in hun handen om een nog mooier geluid over het plein te laten klinken. Ook waren er mooie vlaggen te zien.
Na een daverend applaus voor de artiesten waaiden de kinderen als de wind de school weer in.

 


Voor meer foto's van de opening kunt u terecht op het fotogedeelte van de website. 

Binnen waren er op de gang boxen neergezet waaruit heel zachtjes de wind en het kabbelende water te horen waren.
Hierna was de beurt aan Katrijn Prenen. Zij had een prachtige presentatie gemaakt over de vier elementen door de eeuwen heen.
Hoe de elementen een rol speelden van de oertijd van de dinosaurussen tot aan nu. Wat men vroeger dacht en waar de onderzoekers door de eeuwen heen door middel van natuur- en scheikunde achter zijn gekomen. De sterrenbeelden en daarbij de eigenschappen van de elementen werden ook besproken en soms zag je bij de kinderen een blik van herkenning.
Groep 7
Groep 7
 
Groep 6 
Katrijn ging alle klassen langs en liet daar op het digibord haar presentatie zien. De kinderen zaten aandachtig te kijken en luisteren met af en toe een vraag of opmerking tussendoor. De communicatie over en weer was leuk om te zien. Elke klas had toch weer andere vragen over de elementen.

Benieuwd ?
Hier is de prezi voor de kleuters te zien.
En hier de 'gewone' prezi.
Groep Geel en Blauw luisteren ook ademloos
De blaaswedstrijd is een onderdeel waar de hele school aan meedoet.
Vandaag mocht als eerste groep 8. Uit elke klas gaat de snelste door en die neemt het vrijdag 11 april op tegen de winnaar uit een andere klas.
Zo te zien is er een leuk maar pittig blaas-parcours gebouwd.
Morgen is het de beurt aan groep 4. Succes met blazen!

Dit jaar hebben we iets nieuws op het blog: de gastbloggroep.
Iedere dag mag een andere groep een blogpost vullen met hun visie op de vier elementen.
Vandaag doet groep 5 van juf Robin de aftrap.