maandag 24 maart 2014

Het Cultuurproject komt er aan!!!!!

Vuur, water, lucht en aarde: de 4 elementen die in elke cultuur al eeuwenlang bekend zijn. Mensen zoeken de elementen bewust op en spelen ermee, doen aan krachtmetingen en proberen ze te doorgronden en te beheersen. Ook kinderen voelen zich erdoor aangetrokken. Geef een kind wat water en ze vermaken zich er uren mee. Voeg er aarde aan toe en je verdubbelt de pret. Ook de kracht van de wind en het eigenzinnige van vuur boeit de kinderen mateloos.

We laten ons dus inspireren door vuur, water, lucht en aarde. En hoe! 
Van maandag 31 maart tot en met vrijdag 11 april staat onze school in het teken van ‘de 4 elementen’. Kinderen gaan zich verdiepen in alles wat met vuur, water, lucht en aarde te maken heeft.

Wat gaan we doen?
Opening Aanstaande maandag 31 maart is er vanaf 8.15 uur een SPEKTAKEL op het voorplein. Kom op tijd!
Workshops Er komen cultuurprofs naar onze school die allerlei workshops geven, zoals drama-, muziek- en creatieve workshops. Het is niet alleen horen en zien, maar ook ervaren en doen!
Excursies Een aantal groepen gaat buiten de deur ervaringen opdoen. Hiervoor is nog begeleiding nodig, zie het Wilgentakje.
In de klas Op veel manieren wordt er in deze twee weken in de groepen gewerkt met het thema. In iedere groep zullen de leerlingen bezig zijn met de werkboekjes, die gemaakt zijn door de leerkrachten. Dit zal aangevuld worden met creatieve opdrachten om de 4 elementen te laten spreken door de hele school.
Blog Dagelijks wordt er een blog bijgehouden over de activiteiten die plaatsvinden. U kunt alvast een kijkje nemen en opslaan in uw favorieten.

U bent uitgenodigd!
Er is een verrassende opening op maandag 31 maart van 8.15 uur tot 8.45 uur
De gezellige afsluiting is op vrijdagmiddag 11 april van 13.30 tot 14.15 uur
U bent van harte uitgenodigd op deze middag. Een tentoonstelling zal door de hele school te zien zijn. Tevens is de school-brede finalewedstrijd in de speelzaal.

Heeft u nog spullen die te maken hebben met het thema?
Neem contact op met de groepsleerkracht of met juf Pauline.

Wij wensen iedereen alvast twee fijne projectweken.

Met vriendelijke groet, namens het team van de Wilgenhoek,

Pauline en Judith