donderdag 3 april 2014

De dag van muziek, ecoline en standbeelden.


Vandaag was het een hele bedrijvige dag op de Wilgenhoek.
Bijna elke groep had wel één of meerdere workshops.
Voor de groepen 6, 7 en 8 was er vandaag een echte dramadocente.
José Poell werkte in kleine groepjes een heleboel emoties af die te maken hebben met de 4 elementen.
Probeer maar eens te bedenken welke element het beste bij je past!
De eerste opdracht bestond uit rondlopen in de zaal en als Jose een emotie riep in die emotie bevriezen. Er waren makkelijke bij zoals 'boos', 'blij' of 'stoere agent', maar 'argwanend' of 'Sinterklaas' zijn toch een stuk moeilijker. Vooral stil blijven staan en niet lachen is een heel karwei.
 
Daarna werden er duo’s gemaakt en moesten ze op elkaars standbeeld reageren. Leuk om te zien dat de kinderen daar heel serieus mee aan de slag gingen. Maar soms is het toch lastig om een standbeeld te maken met de emotie 'bekakt' of 'wanhopig'. Minder moeilijk zijn de emoties 'enthousiast', 'sloom' of  'stoer'.
De laatste opdracht was een groepsopdracht. De buschauffeur haalde passagiers met verschillende emoties op. Zodra deze passagiers instapten kreeg de hele bus díe emotie.
Zo stapten de emoties 'verlegen', 'stoer', 'boos' en 'bang' in, maar de leukste was de emotie 'kampioen': de hele bus was heel erg blij.
Ook groep 6 deed deze oefeningen
Voor de groepen 4, 5 en 8 stond er een workshop ecoline op het programma.
Ecoline in groep 4.....
Ecoline in groep 5....
Hmmm - experimentje!
 


en ecoline in groep 8
Vandaag was eerste deel, de voorbereiding.
De kinderen mochten kiezen uit een achtergrond voor het element water/lucht (blauwtinten), vuur (roodtinten) of aarde (groentinten).
Met deze kleuren werd er een groot vel aquarelpapier beschilderd en besprenkeld. Dit is een achtergrond voor wat ze er de volgende keer bij gaan maken.
We zijn benieuwd wat voor mooie schilderijen hier uit gaan komen.Voor de muzikale noot was vandaag meester Gunnar op de school.
De groepen geel, rood en blauw gingen spelen met muziek.
Hoe maak je je lijf wakker? Met een wakker liedje: 'Wakker worden, lieve ogen, wakker worden wangen, benen en buik'.
Ook werd het liedje 'Lente is weer in het land' gezongen. Erg gezellig al die kinderstemmen die je op de gang al kon horen. Het mooiste was misschien wel dat meester Gunnar een soort tovertasje bij zich had. Daar zaten allerlei kleine fluitjes en instrumentjes in, die dierengeluiden konden maken.
En die mocht je, als je geluk had, ook nog uitproberen!

Ook groep 4 ging muzikaal aan de slag. Er werd meegezongen, getrommeld en gedanst met het liedje van het WK voetbal van 2010. Het liedje heet Waving Flag (wapperende vlag) van de zanger K’naan.
In groep 3 zijn er prachtige dolfijnen geknutseld. Na de geknutselde dieren van het element lucht (vlinders) is nu de beurt aan de dieren van het element water. We zijn benieuwd!
Voor de blaaswedstrijd gingen de kinderen van groep 6 vandaag de strijd met elkaar aan.
Wie zou er gewonnen hebben?
Morgen is groep geel aan de beurt!


Meer foto's van vandaag zien? Kijk op de schoolwebsite in de fotomappen van groep geel, blauw, 4, 5, 6, 7 en 8.